Trött på bilar…

Det är ändå rätt typiskt. Här köper man en Mercedes, och tror att det ska vara en riktig kvalitetsbil. Men antingen så fick jag ett måndagsexemplar, eller så gör jag någonting fel. Nu har jag varit tvungen att lämna in den på reparation för tredje gången i år, och det handlar inte om olyckor eller så. Varje gång så har det varit någonting i bilen som gått sönder utan orsak så att säga. Risken finns ju att det är jag som är oförsiktig, men det tror jag inte. Det är också rätt så konstiga fel som jag drabbats av. Första gången var det något med elektroniken som inte ville leka längre. Det är något som jag hatar med moderna bilar. Bilen fungerar ju, EGENTLIGEN, men så är det något med det digitala som tror att det är Windows Vista.

Men det är inte bara det elektroniska som krånglat. Andra gången var det bränslepumpen, något som bara inte ska hända med en så här pass ny bil! Jag vet inte riktigt hur det gick till, och det gjorde inte de som fixade det hela heller. Men tack och lov fixade min lokala Mercedes verkstad det hela snabbt och (relativt) smärtfritt. Jag trodde också att mina prövningar var över, men skrattar bäst som skrattar sist, och i det här fallet är det bilen som skrattar sist.

För det är någonting som är fel med den igen; motorn låter definitivt inte riktigt som den ska. Förhoppningsvis är det ingenting allvarligt, men det är svårt att beskriva hur pass irriterande det är. Jag håller på att bli stamkund hos en bilverkstad! Är det någonstans man inte vill bli stamkund så är det definitivt hos en bilverkstad. Kort sagt, jag är just nu förbaskat trött på bilar. Det är nästan så att jag funderar på att köpa en cykel i stället.

Leave a Reply