Ordning och reda i köket

Har ni tänkt på hur många olika påsar som man har i sitt kök? Påsar med mjöl, socker, påsar med bröd i, påsar med ost. Det är påsar så långt som ögat når! I alla fall är det så i mitt kök. För de flesta är det här inget större problem och egentligen är det inte så för mig heller. Men jag tycker om att ha lite ordning på saker och ting: en påse ska vara väl försluten på ett bra sätt. Det finns ju återförslutande påsar men det hör till undantagen och de där lustiga vita sakerna som försluter plastpåsen man får sin limpa i är inte mycket att ha de heller egentligen. Jag vill helt enkelt ha mer ordning och reda runt omkring mig, någonting som säkert är en yrkesskada (vi sjuksköterskor blir lätt väldigt noggranna med ordning, reda och sanitet!).

Så vad gör jag då? Enkelt, jag köper klämmor på nätet. En storsats med 27 stycken olika klämmor kostar lite över 200 kronor och då får jag klämmor som passar de mesta av mina behov. Jag kan återförsluta påsar på ett enkelt och snyggt sätt. Inga knutar här inte, och med klämmor så kan jag dessutom vara säker på att påsarna är tätt förslutna. För vissa varor är det ju viktigt att förslutningen är bra, även efter att man öppnat den första gången. En del av mina vänner tycker att jag ibland går lite till överdrift, men även de har börjat använda klämmor i större utsträckning, främst då för bröd.

Klämmor kanske inte är världens mest intressanta ämne men för mig är de en viktig del av vardagen som gör att jag trivs bättre. Vissa vill leva i ett mer kaosartat hem och trivs med det, medan andra (som jag) vill ha ordning och reda för att må bra.

Leave a Reply