Om bloggen

Välkommen till min blogg! Jag heter Eva och jag arbetar som sjuksköterska. Jag är specialist inom sköldkörtelsjukdomar, som på engelska heter thyroid diseases, och det är därför jag har valt att döpa min blogg till det. Det här är dock inte enbart en blogg om mitt arbete utan en blogg om mig och mitt liv, och till det hör både arbete, vardag och allt möjligt annat.

Ett ord som beskriver mig ganska bra är nörd. Jag har lätt för att nörda ner mig i saker, som till exempel mitt jobb, och jag har också lätt för att lära mig och komma ihåg mycket. För mig är nörd inte något negativt – snarare tvärtom! Nörd är för mig när man har ett stort intresse för något och vill veta allt om det. I mitt jobb är det förstås en stor fördel att vara nörd eftersom det alltid kommer ny forskning och man verkligen måste hänga med för att hålla sig uppdaterad. Det är ett yrke som ständigt utvecklas, och man klarar sig inte länge på det man läste under sin utbildning.

Jag älskar mitt jobb och jag tycker att det är väldigt intressant och utvecklande, men självklart är jag också en vanlig människa som ibland har dåliga dagar och tycker att vardagen är grå. Jag försöker dock alltid att tänka positivt! Förutom mitt arbete så tycker jag mycket om att baka, påta i trädgården och åka längdskidor. Jag skulle gärna vilja prova på ett Vasalopp men jag har inte vågat anmäla mig än eftersom jag känner att jag behöver mer träning innan jag är redo för en sådan lång sträcka. Men någon gång ska jag göra det!

Det här är med andra ord en blogg om lite allt möjligt. Jag hoppas att du vill följa mig och att du hittar något läsvärt här!