Mål och drömmar

Jag tycker att det är otroligt viktigt att man har mål och drömmar. Jag har till exempel som mål att åka Vasaloppet (som ni kanske vet om ni har läst texten Om bloggen). Jag har många fler mål också och jag har även många drömmar. Men vad är då skillnaden mellan mål och drömmar? För mig är mål något som man kan uppnå och som man ger sig den på att man faktiskt ska uppnå. Det är inte alltid enkelt och det kan ibland ta lång tid och kräva hårt slit, men det går att genomföra.

Drömmar däremot kan vara lite mer luddiga. Det kan vara sådant som man vill men som kanske inte går att göra eller som man kanske inte skulle ge allt för att få om man fick chansen att göra det. Drömmar kan gå i uppfyllelse, men de kan också fortsätta att vara drömmar. Ibland kan en dröm bli ett mål, men det blir den kanske först när man faktiskt närmar sig den så mycket att den börjar kännas realistisk. Jag drömmer till exempel om ett hus i Italien, men som min situation är nu vill jag inte lämna Sverige och med det valet är den drömmen fortfarande bara en dröm som kanske eller kanske inte blir verklighet i framtiden.

Leave a Reply