Lite om mitt arbete

sjuksköterskaIbland får jag frågan hur jag kan tycka att det är roligt att arbeta med sjukdomar. Jag tror ingen av oss som arbetar inom vården tycker att själva sjukdomarna är roliga, men däremot kan de vara intressanta och det som driver oss är självklart att göra människor friska. Människor kommer till oss för att de är sjuka, och det är förstås inte roligt, men glädjen när man kan göra någon bättre är förstås det roligaste med vårt arbete.

När det gäller sköldkörtelsjukdomar så kan det ibland vara svårt att hitta enkla svar och ställa diagnoser eftersom det finns en rad olika symptom som också kan bero på mycket annat. Den som har en sköldkörtelsjukdom kan till exempel ha problem med rastlöshet och oro, viktnedgång, viktuppgång, hjärtklappning, hudproblem, trötthet eller andra diffusa symptom som man inte direkt kan koppla ihop med en enda sjukdom. Man kan både ha överaktiv och underaktiv sköldkörtel, så det krävs lite detektivarbete.

För mig är det ett intressant område och jag hänger alltid med i den senaste forskningen. Jag tycker om att hjälpa andra, och därför passar ett yrke inom vården mig perfekt. Att det blev just sköldkörtelsjukdomar som specialitet var faktiskt lite av en slump, men det kan jag berätta om en annan gång!

Leave a Reply