Inre frid gör dig mindre sjuk

Den som känner sig nöjd och tillfreds med sig själv blir mer sällan sjuk än den som inte gör det. Det är ett enkelt faktum och därför är det viktigt att ta hand om sig på alla sätt och vis så att man mår bra, inte bara fysiskt utan även mentalt. Även saker som inte direkt konkret påverkar hälsan (som motion) kan ha positiva effekter. Vad jag talar om här är det som brukar kallas ”att unna sig något extra”. Sakerna som gör att livet känns lite bättre och som inte behöver kosta så mycket. Vad det rör sig om skiljer sig givetvis från person till person men jag tänkte skriva lite om vad som fungerar för mig.

Jag tycker mycket om hudvårds- och skönhetsprodukter, saker som kanske inte är helt livsnödvändiga men som gör att man mår lite bättre. Eller, som i alla fall gör att jag mår lite bättre. Det handlar om allt från olika kroppsoljor och ansiktsvatten till make-up och nagellack. Jag tycker om att känna mig fin och fräsch, och när jag gör det så mår jag bättre. Det är så enkelt. Resultatet är att jag spenderar lite väl mycket av mina pengar på skönhet och hudvård, speciellt hos Fina Mig, en nätbutik med stort utbud och vettiga priser. Just vettiga priser är annars inte alltid någonting som går hand i hand med skönhetsprodukter. De brukar, ärligt talat, kosta på tok för mycket!

Nu undrar jag vad alla ni andra gör för att må lite bättre inombords? Vad är era ”laster” så att säga? Dessutom undrar jag om ni skäms över att ni lägger ner mycket pengar på någonting som är onödigt? Gör inte det! Som jag redan sagt flera gånger – det är en investering i er fysiska hälsa och vad kan väl vara viktigare än den?

Leave a Reply